Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diensten

Onze diensten

Onze deuren staan steeds voor je open. Je kan bij ons terecht voor verschillende diensten zoals pedicure, een deugddoende voetmassage of het nemen van een bad of een douche. Of misschien ben je wat moeilijker te been en kunnen onze vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale je naar je afspraak brengen of samen met jou naar de winkel gaan.

Kom je graag bij ons eten of heb je nood aan een babbel? Ook dat kan bij JEUN. Onze medewerkers staan voortdurend in contact met mensen uit de omgeving. Ze brengen mensen samen, leggen hen flink in de watten, en verbinden zo de buurt. 

Tot binnenkort!

Bad en douche

In JEUN Ten Elsberge, Schiervelde, De Waterdam en de Zilverberg kan je van maandag tot vrijdag een bad of douche nemen. In JEUN Schiervelde is het niet mogelijk op maandagnamiddag.

 • 8.00 tot 11.00 uur en 13.00 tot 16.30 uur
 • € 1,00

Buurtbabbels

Buurtbabbels zijn een gezellig samenzijn met, in en voor de buurt. Wij zorgen voor een drankje en een koekje. Iedereen welkom! Abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven waar de buurtbabbels georganiseerd worden.

Buurtproject Oewist / Vergeet-me-nietje

Komt er niet vaak iemand bij je over de vloer? Wil je graag eens met iemand een praatje slaan? Dan is ons buurtproject misschien wel iets voor jou.

Vrijwilligers van JEUN komen eenmaal per maand bij je langs voor een gezellige babbel.  Enkele malen per jaar is er ook een koffiekransje waarbij alle deelnemers van dit project in JEUN samenkomen.

 

Computerhoek

De computerhoek is er voor mensen die nog nooit met een computer hebben gewerkt of nog nooit op het internet hebben gesurft. De aanwezige begeleider zal je op een aangename en eenvoudige manier de basisbeginselen in verband met het computergebruik eigen maken. Deze begeleiding is individueel en gaat door in JEUN of bij je thuis.

Begeleiding: Johny Vermeire.

Een plaatsje reserveren kan door in de voormiddag te telefoneren naar het nummer 051 69 06 93

Digipunt

Weet je geen raad met een programma op je computer? Of volgde je reeds computerles? Maar blijf je struikelen over die ene moeilijkheid? Kan je niet direct terecht bij iemand met je vraag? Of wil je andere mensen helpen met computerproblemen?

Dan zijn onze digipunten iets voor jou! Er wordt geen les gegeven, maar het is wel de bedoeling dat computerliefhebbers elkaar helpen met bepaalde computerproblemen.

Heb je vragen over je laptop, gsm, whatsapp, ebox, facebook,…?

Een vrijwilliger helpt je indien nodig en je brengt best je eigen laptop of tablet mee.

 

Huisvuilzakken

In JEUN kan je terecht voor de aankoop van huisvuilzakken.

Zowel de grote als de kleine witte zakken voor restafval als de PMD-zakken zijn er te verkrijgen.

Infomoment "Kom op tegen Kanker"

Het infomoment start met een korte inleiding, waarna er ruimte is voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Wij zorgen steeds voor een hapje en een drankje.

Partners binnen dit project: AZ Delta, Kom op tegen Kanker, CM, Bond Moyson, Liberale Mutualiteit, Stad Roeselare, LEIF,  JEUN, Rebelle vzw, Eerstelijnszone Midden WVL.

De praatcafés gaan door in JEUN Ten Elsberge. Inschrijven is gratis en kan in één van onze dienstencentra. Er wordt steeds rond een thema gepraat, de kalender vind je via ons boekje ‘t JEUN of via de folder van praatcafés.

Middagmaal

In JEUN kan je elke werkdag terecht voor een lekker en gezond vers bereid middagmaal aan een democratische prijs bestaande uit soep, hoofdgerecht en dessert. Indien gewenst  kan een financieel onderzoek aangevraagd worden om recht te hebben op een lager tarief.

Reserveren is noodzakelijk, vóór 9 uur de dag zelf.

 • JEUN Schiervelde: 051 26 38 00
 • JEUN Ten Elsberge: 051 27 27 10

Benieuwd naar het menu van deze maand?

Pedicure

Voor voetverzorging kan je terecht in de vier dienstencentra van JEUN.  Dit is een basisvoetverzorging (een kwartier per persoon) die gebeurt door een gediplomeerde pedicure. Maak tijdig een afspraak. Je kan ook kiezen voor een meer uitgebreide voetverzorging van een halfuur.

 • € 8,50 - 15 min. of € 17,00 - 30 min
 • JEUN Ten Elsberge: vrijdagvoormiddag vanaf 8.30 uur.
 • JEUN Schiervelde: maandagnamiddag vanaf 13.00 uur.
 • JEUN De Zilverberg: maandagvoormiddag vanaf 8.30 uur.
 • JEUN De Waterdam: donderdagnamiddag vanaf 14.30 uur.

Praatgroep verlies

Je raakt moeilijk over het verdriet van je dierbare heen… Je verbergt je verdriet voor de mensen uit je omgeving, je wil hen niet tot last zijn. Of je bent bang dat ze je niet begrijpen…Samen met lotgenoten en onder deskundige begeleiding van een psychologe en vrijwilligster leer je terug je leven in handen te nemen.

Het is niet de bedoeling om steeds met ‘rouw’ bezig te zijn, de praatgroep wil naast steun geven  vooral een ontmoetingsplaats zijn voor lotgenoten.

 • JEUN De Zilverberg
 • Deze groep komt 1 keer per maand samen op dinsdagnamiddag van 14.00 tot 16.00 u.
 • € 2,00 (gratis koffie)

Maak gerust een eerste afspraak!

Rekenhoek

Hoe zit het alweer met die procenten? Hoe moet ik alweer gemiddelden berekenen?

Zit je met concrete vragen rond wiskunde? Maak dan een afspraak met onze vrijwilliger in de rekenhoek. Hij legt je alles uit zodat je opnieuw helemaal mee bent in de wondere wiskundewereld.

 • JEUN De Waterdam
 • Op afspraak
 • Gratis

 

Telefoonster

Voel je je alleen en heb je soms nood aan een babbel? Dan kan je bij onze telefoonster terecht. Iedere dag, ook in het weekend, belt een vrijwilliger je op om een babbeltje te slaan. Net als bij het buurtproject komen we ook een paar keer per jaar samen in JEUN.

Verhuur lokalen

In JEUN Ten Elsberge en JEUN Schiervelde kan je terecht om verschillende zalen te huren.  Bezoekers, vrijwilligers, buurtbewoners, verenigingen uit Roeselare en omstreken zijn welkom om onze zalen te huren. Zowel voor privé gebruik als voor een feest of vergadering van je vereniging.

Bij beide dienstencentra is er een bar aanwezig met diverse dranken die je kan gebruiken of zelf meebrengen is eveneens een mogelijkheid.

Er zijn verschillende materialen aanwezig in de dienstencentra die gebruikt kunnen worden zoals: bestek, borden, glazen,…

Voor de prijzen en voorwaarden gaan we graag met je in gesprek.

Vervoersdiensten

Minder Mobielen Centrale samen met boodschappendienst

De Minder Mobielen Centrale (MMC) staat in voor het vervoer van senioren en minder mobiele personen. Voor een bezoek aan de dokter, de mutualiteit of zelfs voor een vriendenbezoek wordt een vrijwillige chauffeur gezocht die je ter plaatse brengt.

Via de boodschappendienst kan je samen met een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale winkelen. Indien het niet mogelijk is om zelf mee te gaan, kun je de vrijwilliger ook de boodschappen voor jou laten doen.

Hoeveel kost het?

Als gebruiker betaal je jaarlijks €12,00 lidgeld.

Per rit rekenen we een vergoeding van €1,00 aan voor administratiekosten.

Verder betaal je € 0,40 per kilometer. Deze vergoeding begint te lopen vanaf het moment dat de chauffeur zijn eigen woning verlaat en eindigt wanneer hij terug thuiskomt.

We rekenen een minimum van 7 km per rit aan.

In geval van boodschappen kan je de chauffeur vragen even ter plaatse te wachten of om je te begeleiden. Vanaf een half uur wachttijd vragen we een vergoeding van € 1,50 per halfuur.

Onmiddellijk na de rit wordt er rechtstreeks betaald aan de chauffeur. Indien gewenst kan je ook een factuur krijgen.

Hoe aanvragen?

De ritten zelf kunnen elke werkdag aangevraagd worden tussen 9.00 en 12.00 uur.

Dit moet minstens twee werkdagen op voorhand gebeuren, anders kunnen we geen vervoer garanderen. Dit kan enkel als je lid bent.

Wenst u lid te worden van de MMC?

Bel dan tijdens de kantooruren naar het nummer 051 24 60 50.

 

Vervoer naar JEUN Ten Elsberge en JEUN Schiervelde

Je komt graag naar JEUN, maar je raakt er niet op eigen kracht? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We bekijken samen wat er mogelijk is om jou op te halen met ons busje.

Voor een rit naar een activiteit betaal je dan heen en terug 4,60 euro, enkel is dan 2,30 euro. Neem je een maaltijd in JEUN dan betaal je 1,20 euro voor heen en terug.

Luisterend Oor

Op de hoogte blijven?

Ontvang je graag de interessantste JEUN-nieuwtjes per e-mail? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.